PL | EN



Levi's Chmielna
  • Lokalizacja: Warszawa
  • Data: 2008
  • Powierzchnia: 250m2

  • Zadaniem konkursu było zaprojektowanie wnętrza jednego ze sklepów Levi`s znajdującego się przy ul. Chmielnej w Warszawie. Główne założenie projektu, polega na uzyskaniu w dwóch głównych pomieszczeniach sklepu, charakterystycznych dla każdej z kolekcji (Levi’s Blue oraz Levi’s Engineered Jeans) przestrzeni. Stylistyka pomieszczeń jest spójna z marką ale istotne w projektowaniu było rownież aby każda z kolekcji posiadała indywidualne detale odzwierciedlone we wnętrzu.W sali Levi’s Blue na codzień eksponowana jest odzież ale mobilny podest z wieszakami oraz pufami może w prosty sposób być przekształcony w scene i stać się miejscem pokazów bądź innych wydarzeń kulturalnych. Grafiki nawiązujące do każdej z kolekcji, w specyficznych granatowych i czerwonych barwach, płynnie przechodzą ze ścian na sufit tworząc całościowy wzór. W okiennicach zostały zastosowane aluminiowe, otwietane ramy ‘rastry’, których zadaniem jest stworzenie efektu jednej płaszczyzny ściany z otworami okiennymi.W trzecim z pomieszczeń sklepu znajdują się szatnie z poczekalnią, w neutralnych, jasnych barwach.Projekt zdobył drugą nagrodę w konkursie.
    DP.